pátek 4. července 2014

Proč „Walls free“?

Ano, otázka může znít, proč zrovna „walls free life“? Čili proč „život bez zdí“? Jak napovídá již samotný titulek, v mém vnímámí je tento svět plný nesmyslných zdí, které vůbec k životu nepotřebujeme. Neochraňují nás, nic nám nedávají, nerozvíjíme se díky nim, ale spíše nám ještě berou možnosti a svobodu. Jsou to pouze pomyslné zdi - nejsou skutečné, ale v jisté alegorii fungují velmi podobně.
Texty, které zde uvádím nemusí být plně reflektující mé momentální rozpoložení či smýšlení. Některé texty a postřehy mohou být již pěkných pár let staré a já je jednoduše přepisuji z ručně psané podoby do podoby digitální. Vím, že mnohé texty u některých z vás vyvolají nevěřícné kroucení hlavou až svým způsobem výsměch...budou to nejspíš jedinci, kteří věří vědeckým principům a opírají se plně o ně. Musím poznamenat, že i já jsem v této kategorii kdysi byl. Ale věci se mění. Budu-li mluvit za sebe, pochopil jsem jednoduše, že dnešní věda, ač jí v mnohém respektuji, je žel řízena ubohou nabídkou a poptávkou čili na prvním místě motorem vědy je moc a bohatství. Což je velmi špatná kombinace pro lidskou discíplinu, která ovlivňuje životy nejen lidské, ale život celé naší planety. Proto jsem opustil od naprosté důvěry vědě jako takové. Beru jí velmi s rezervou. Proč?
Protože věda opomíjí ne-li přímo ignoruje ten nejdůležitější stavební kámen ve svých závěrech – lidské vědomí. Ano, vědomí – bez něj žádně pozorování či závěr neučiníte. 
když se ohlédnéme do jakékoli starodávné kultury žíjící před námi, předávali nám různá moudra. Moudra, která měla potomkům ukázat směr, pomoci k uvědomění si skutečných základních principů fungování Vesmíru.
A o kterých dnešní „spiritualisté“ otevřeně mluví. Slovo je v uvozovkách úmyslně, neb ani tyto neberu příliš vážně, neb i u těchto „spirituálně“ rozvinutých lidí často hraje hlavní roli moc či bohatství. Takže mnozí pouze kopírují a rozvíjejí „moudré myšlenky“ leč bez porozumění a tak mohou zrovna tak napáchat více škody než užitku.
A o tom to jest. Otevřít oči. Nenasazovat si klapky jakmile nám někdo ukáže jednu možnost takže bychom nebyli schopni vidět možnosti jiné, které mohou přijít později. Rozhodně to neznamená se jim vysmívat, či je ignorovat. Ne, jednoduše je dobré mít respekt k druhým, ale to neznamená je slepě následovat jen proto, že Vám ať  záměrně či nevědomě neukázali jiné možnosti...
Proto život bez zdí. A nemluvím pouze o vědě či spiritualitě. Například i zákony tak jak je dnes znáte, nejsou ničím jiným než omezujícími nástroji - mnohdy vytvořeny z dobré vůle mající upřímný pozitivní úmysl, leč zákony jsou pouhé pilulky potlačující veškeré symptomy avšak neodstraňují a neřeší příčinu...
Takže mé texty nepředkládají „řešení“ a ani netvrdí, že jsou pravdivé...jsou jen inspirací pro vaší mysl, pro vaše vědomí...netoužím po uznání, toužím jen po skutečně vyspělé společnosi lidí a nikoliv společnosti robotizovaných zombie... co nekladou si otázky...


Středověk neskončil...středověk trvá...

Žádné komentáře:

Okomentovat