čtvrtek 3. července 2014

Neviditelný čajový malíř

Občas v práci jen tak mlčky sedím a přemýšlím nad nějakým problémem (o který se většinou spolehlivě postará nespolehlivý počítač) což se přihodilo i poslední pondělí. Můj zrak byl nepřítomně hledíc na můj hrnek s horkým čajem (černý rybíz s rebarborou) takže se z něj ještě kouřilo. I když, abych byl přesný, tak spíše pářilo. V tom jsem si však všiml, že na povrchu čajové hladiny je jakási “rosa” vznikající právě onou horkou parou a kterak se měnil tanec páry, tak se měnil i obraz na hladině čaje. Neuvěřitelné obrazy, je to doopravdy jak pozorovat neviditelného malíře a jeho tahy štětcem…momenty, kdy přemýšlí jaký tah udělá příště, kdy se nic na hladině neděje…a náhle hladina exploduje tahy štětcem do všech možných směrů naráz!
V určitých momentech se na hladině objeví tvar, který byste očekávali vidět z ptačí perspektivy a nebo spíše ze satelitů = tvar připomínající komplexní řečiště. A možná Vám to připomene blesk za bouřkového počasí, který se na hladině objeví zrovna tak náhle a téměř tak krátce jako ten skutečný na obloze.

Není to poprvé, co jsem si toho všiml, takže je to řekl bych běžný jev. Při příštím šálku kávy či čaje, vzpomenete-li si, můžete tedy i Vy sledovat tahy štětcem neviditelného malíře … :o)

Žádné komentáře:

Okomentovat