úterý 16. září 2014

Jablečné šaty

Příroda občas dává vodítka pomocí detailů a je jen na lidech, zda si těch detailů všimnou nebo ne. Mne třeba nejednou zaujalo obyčejné jablíčko. Většinou ta červená, neb mají lépe viditelnou strukturu na svém povrchu. Nevím sice jakou nápovědu by nám tímto příroda mohla dát, ale stojí za povšimnutí.

Mám 2 jablíčka ve foto sbírce zajímavostí.

1. 
První jablíčko, ač to tedy není z fotky tak moc patrné, má poměrně ostrou hranici mezi velmi červeným zbarvením a jen takovým nádechem. Jako kdyby Sluníčko svítilo opravdu jen na tu červenou část a ten zbytek byl zakryt stínem? Netuším, ale je to fascinující jak příroda funguje a pracuje. Kterak výsledný obraz může zaujmout avšak mnohdy trvá měsíce a možná i roky, než se takový obraz vytvoří. Takže přírodu nepodceňujme. Má času dost - to lidé neustále někam spěchají a neustále si něco namlouvají.


2. 
Jablíčko číslo dvě, je ještě zajímavější. Jak je patrné z obrázku, je to jako kdyby barva na jablíčku byla pouze nějakou látkou, jakýsi šaty jablíčka. A najednou tato látka z nějakého důvodu praskla a „obnažila“ kousek jablíčka. Zajímalo by mne, jak k takové poruše látky šatů jablíčka může dojít...opravdu by mne to zajímalo :o)


Žádné komentáře:

Okomentovat